X

“Superar el meu trastorn alimentari m’ha ajudat a ser qui soc”

És el testimoni de Cristina Ballester al programa 'Dones' d'IB3 Ràdio que aquest dimecres es tractava el trastorn de la conducta alimentària

31/01/2018

“Superar el meu trastorn alimentari m’ha ajudat a ser qui soc”

Els trastorns de la conducta alimentària, una xacra invisibilitzada que requereix del treball i la implicació de tots els sectors de la societat. / Foto: EP


 IB3´àudios Escolta el programa ‘Dones’ d’IB3 Ràdio a la carta

Cristina Ballester és directora insular d’Hisenda i Pressupost del Consell de Mallorca i aquest dimecres ha visitat el programa ‘Dones’ d’IB3 Ràdio per relatar la seva lluita i valentia per superar els trastorns de conducta alimentaria.

Ballester ha acudit al programa amb l’objectiu que el seu relat pugui ajudar a noies i nois que pateixin la mateixa situació que ella. Al programa, l’acompanyava Barbara del Amo, guia especialitzada en trastorns de la conducta alimentària.

Aquesta malaltia engloba fonamentalment tres vessants: l’anorèxia, la bulímia i el trastorn per afartament. A dia d’avui són considerades, a nivell mèdic, com a malalties que deuen ser tractades de la mateixa manera que una depressió o una esquizofrènia, però a nivell social no és així.

El programa feminista ‘Dones’, dirigit i conduït per Victòria Morell i Catalina Gayà, posa el focus en aquesta patologia i en la responsabilitat social i institucional que hi ha darrere d’aquests trastorns gairebé invisibilitzats. L’anorexia, la bulímia i el trastorn per afartament són patologies, diuen els experts, de la nostra era, dels nostres temps. Un informe de la Creu Roja parla de cultura de la primor. És a dir, una societat on estar prim es converteix en sinònim d’èxit, joventut i bellesa.

Maria Bauçà, actriu mallorquina, també va confessar al mateix programa, que s’emet cada dimecres de 18.00 a 19.00 hores, fa unes setmanes haver patit trastorns de la conducta alimentària. Una xacra invisibilitzada que requereix del treball i la implicació de tots els sectors de la societat.

31/01/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris