X

Proposen habilitar un tercer cable elèctric amb Mallorca per apagar la central d’Endesa a Maó

Rafa Muñoz, membre del Consorci d'Energia, diu que així quedaria garantit el subministrament sense contaminar l'illa

01/02/2018

Proposen habilitar un tercer cable elèctric amb Mallorca per apagar la central d’Endesa a Maó

Habilitar tres enllaços elèctrics amb Mallorca permetria apagar la central tèrmica de Maó. D’aquesta manera quedaria garantit el subministrament elèctric i, a més, la planta deixaria d’emetre gasos contaminants. Aquesta és la proposta tècnica, encara pendent de rebre llum verda a nivell polític, que ha fet aquest dijous el regidor de Medi Ambient de Maó i membre del Consorci d’Energia de Menorca, Rafa Muñoz, en declaracions a IB3 Ràdio.

La proposta s’emmarca dins la necessitat que té la central de reduir el seu impacte ambiental. Del contrari, les noves directrius europees en la matèria la deixaran inoperativa a partir del 2020.

Actualment hi ha projectades dues connexions subterrànies amb Mallorca, la primera de les quals s’ha de fer en un màxim de dos anys. Muñoz proposa que se n’habiliti una tercera.

El regidor, acompanyat de la presidenta del Consell, Susana Mora, i la batlessa de Maó, Conxa Juanola, van visitar les instal·lacions de la central d’Eivissa, que utilitza una tecnologia menys contaminant. De fet, Endesa ha proposat aplicar-la també a Menorca, tot i que denuncia que Madrid té bloquejat el projecte….I el temps s’esgota.

01/02/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris