X

Un laboratori a Eivissa per crear receptes amb la garrova

El centre ecològic Casita Verde vol donar a conèixer totes les possibilitats d'aquest aliment tradicional de l'illa

02/02/2018

Un laboratori a Eivissa per crear receptes amb la garrova

Productes com xarop, xocolata, licor, caramels i fins i tot cervesa. Tot això amb la garrova com a ingredient protagonista. De ben segur que les persones que les menjaven durant la posguerra no s’imaginaven que en el futur es posaria de moda aquest fruit tan tradicional i que ara comença a considerar-se un superaliment pels seus nutrients.

El centre ecològic Casita Verde vol donar a conèixer totes les possibilitats d’aquest aliment tradicional de l’illa. De moment, ja ha convençut una empresa eivissenca per produir un xarop fet amb aquest aliment, amb moltes propietats nutricionals. Es cuina la garrova durant 10 minuts i després se’n treu el suc amb una premsa de raïm. El líquid resultant es bull 3 hores més fins aconseguir el xarop. L’impulsor de la iniciativa pretén reivindicar aquest aliment tradicional i assegura que s’hi poden fer moltes coses.

Enguany s’han recollit 550 tones de garrova a Eivissa, un aliment que històricament no ha estat ben valorat. Aquest concepte va canviant amb el pas del temps, però actualment el 95% de la garrova es destina a alimentació animal i només el 5% a fer productes com xocolata, licor o cervesa de garrova.

02/02/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris