X

El Govern modificarà el vocable “prohibir” de la llei de residus

L'Executiu, però, vol mantenir l'esperit de la llei per aconseguir minvar la cultura d'usar i llençar

03/02/2018

El Govern modificarà el vocable “prohibir” de la llei de residus

La conjugació de la paraula “prohibir” desapareixerà de la futura llei de residus. El Govern modificarà el document que va presentar fa dues setmanes i eliminarà la paraula “prohibir” quan parla de venda i distribució de productes d’un sol ús fets de plàstic. El director general de Residus, Sebastià Sansó, reconeix ara que l’Executiu no té competències per fer-ho.

La llei podria acabar al Tribunal Constitucional si es manté la prohibició. De fet, algunes empreses ja han demanat explicacions al Govern. Hi haurà una reunió amb Nespresso dia 28 de febrer. S’havia anunciat que es prohibirien les càpsules de cafè d’un sol ús. L’empresa diu que es mostra disposada a col·laborar amb el Govern, però assegura que les seves càpsules ja son reciclables. El Govern reconeix que l’empresa sueca de cafè compleix la normativa.

Tot i això volen mantenir l’esperit de la llei per aconseguir minvar la cultura d’usar i llençar, acabar amb productes de plàstic tan comuns com vaixelles, bosses o maquinetes d’afaitar. El dubte ara és com ho faran per plasmar-ho legalment.

03/02/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris