X

Balears defensarà a la UE que les benzineres de baix cost tenguin personal

El Govern es reuneix demà a Brussel·les per fer prevaldre la normativa balear, en conflicte amb l'europea

05/02/2018

Balears defensarà a la UE que les benzineres de baix cost tenguin personal

Les Balears reclamaran demà a Brussel·les una assistència amb garanties en les benzineres low cost que hi ha instal·lades a la comunitat. L’arxipèlag és una de les 7 comunitats espanyoles citades per les autoritats europees per abordar el conflicte obert per una nova directiva comunitària que permet aquest tipus d’estacions no tengui personal.

Una norma aprovada el desembre passat i que entra en conflicte directe amb el decret aprovat fa dos anys a les Balears, que obligava les benzineres low cost a com a mínim tenir un treballador. Ara la Unió Europea ha citat el govern i 6 comunitats més amb normatives similars per resoldre el problema. Actualment a les Illes hi ha una vintena de benzineres low cost.

El director general de Consum, Xisco Dalmau, juntament amb la directora general de Treball, Isabel Castro, s’han reunit avui al matí amb patronal i sindicats per fer front comú. Dalmau ha explicat les conseqüències de l’absència de personal a les benzineres. Considera que pot ser un risc pel medi ambient, eliminarà llocs de feina i és una barrera per a les persones amb mobilitat reduïda que vulguin accedir a una benzinera.

Actualment a les Balears hi ha 1.200 persones que treballen en aquest sector. Els sindicats i la patronal del sector, alerten també del risc de la pèrdua de llocs de feina i apunten que la competència amb les benzineres de baix cost és inassumible pels empresaris que sí tenen treballadors a les seves estacions de servei.

05/02/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris