X

Sant Lluís aparca la consulta sobre es Cós i crearà nous pàrquings per peatonalitzar el centre

Planteja aparcaments al Pou Nou i a l'entrada del poble i la implantació de la prioritat invertida als carrers, que seran peatonals i només admetran cotxes a 20 km/hora

06/02/2018

Sant Lluís aparca la consulta sobre es Cós i crearà nous pàrquings per peatonalitzar el centre

Sant Lluís no farà cap consulta ciutadana a la població perquè decideixi si s’ha de tancar més dies o no Es Cós. Ho recomana l’empresa que ha fet el taller de mobilitat, en contra del que pretenien inicialment els socis de govern a l’Ajuntament.

La comissió política que debat els resultats del taller de participació celebrat l’octubre es centra ara a escometre altres actuacions urgents: crear nous aparcaments als voltants i senyalitzar els ja existents per evitar que entrin cotxes al centre a la recerca d’estacionament i aconseguir que els carrers del poble tinguin la prioritat invertida. És a dir, que siguin preferentment per a vianants i que la circulació estigui restringida a un màxim de 20 quilòmetres per hora. Per a fer-ho possible, s’instal·larà cartelleria que faci visibles els pàrquings i s’estudia crear-ne almenys dos de nous: un a l’entorn del Pou Nou i l’altre, davant del lloc den Caules, a l’entrada del poble des de Maó, just al final de la carretera més transitada de Menorca, on cada dia de l’any hi circulen prop de 20.000 cotxes.

La batlessa, Montse Morlà, espera que així es vagi implantant un tancament progressiu del trànsit al centre que permeti que, ja en plena temporada, els negocis situats a zones com Es Cós puguin treure les terrasses al carrer durant el capvespre.

06/02/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris