X

Un 8% dels joves entre 14-18 anys de les Illes fuma cada dia

L'edat per començar a fumar entre els menors són els 13 anys.

09/02/2018

Un 8%25 dels joves entre 14-18 anys de les Illes fuma cada dia

Els menors comencen a fumar als 13 anys. Tot i les normatives per limitar el tabaquisme, les fotografies als paquets i la consciència social, un 8% dels joves d’entre 14 i 18 anys fumen cada dia. Un fet que noten als estancs. No poden vendre tabac als menors, però se les enginyen per comprar-ne.

Amb tot, el nombre de fumadors ha disminuït lleugerament en els darrers anys. La Llei del tabac estatal del 2006 que limitava els espais per fumar va ser un revulsiu per deixar de fumar, ara, però, el número de persones que ho intenten s’ha estabilitzat. Tot aquell que vulgui deixar de fumar, pot fer-ho als centres de salut.

L’any passat el Govern va formar 800 professionals sanitaris per atendre els fumadors als PAC. A més, l’Executiu prepara una llei antiaddiccions per restringir encara més els espais per fumar. Es vol prohibir fumar als cotxes on hi viatgin infants i dones embarassades i també a les terrasses que tenguin tendalls. El Govern vol tenir enllestida la llei aquest mes perquè comenci la tramitació per aprovar-se.

09/02/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris