X

El Consell comença una gira pels pobles de Mallorca per explicar la zonificació

10/02/2018

El Consell comença una gira pels pobles de Mallorca per explicar la zonificació

Sóller, Alcúdia i Santanyí són els primers municipis que visiten el president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, i la consellera de Territori, Mercedes Garrido, per reunir-se amb els arrendadors d’habitatges turístics. Tres nuclis d’interior saturats per presentar una major pressió turística. Segons l’estudi, Sóller disposa de 7.305 habitatges, dels quals 400 es dediquen legalment al lloguer vacacional. És un 5,4% del cens, el que supera per 4 dècimes la mitjana insular. Al centre del poble moltes cases es dediquen a aquest negoci. Els propietaris no accepten la restricció que els nous habitatges només puguin llogar 60 dies a l’any si és, a més, el seu domicili principal.

A part de Sóller; s’Horta i Biniaraix també han sortit com a nuclis saturats. Segons el consistori, si les dades fossin més actuals i no del 2011, el port de Sóller també sortiria a dalt d’ocupació.

Dilluns, els ajuntaments rebran la notificació de l’acord de ple de l’aprovació inicial de la zonificació i tenen un mes per dir la seva a través d’un informe.

10/02/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris