X

La vicepresidenta farà vaga dia 8 de març

Més se suma a l'aturada internacional pel Dia de la Dona

10/02/2018

La vicepresidenta farà vaga dia 8 de març

La vicepresidenta Bel Busquets, la consellera Fina Santiago o la regidora de Cort, Neus Truyol, faran vaga dia 8 de març. Les dones amb càrrecs institucionals de Més han decidit avui donar suport a la vaga organitzada pels moviments feministes i els sindicats laborals supraestatals el Dia Internacional de la Dona. És un fet simbòlic i demanaran que els descomptin oficialment del sou les dues hores de vaga.
A la xerrada, la directora de l’Institut Balear de la Dona ha fet un balanç dels avanços en política d’igualtat. Ha recordat que l’avantprojecte de llei dels pressupostos per enguany han contemplat per primera vegada un informe d’impacte de gènere. Ara estira les orelles a les conselleries perquè sigui una realitat pressupostària.
La transversalitat del feminisme també s’ha de plasmar en el llenguatge, conclouen, però en la justa mesura. Dies després de la polèmica creada per la portaveu de Podem al Congrés quan va dir això: “Portavozas”: La responsable de Política Lingüística del Consell de Mallorca assegura que, ni s’ha de ser purista, ni feminitzar tots els conceptes.
Actualment, la institució edita guies de llenguatge inclusiu d’homes i dones perquè, adverteix, el llenguatge no és masclista però ho pot ser l’ús que en feim.

10/02/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris