X

El Consell Menorca ajorna l’aprovació de la zonificació del lloguer turístic

El ple del pròxim dilluns 16 de febrer no s'hi inclou la proposta

12/02/2018

El Consell Menorca ajorna l’aprovació de la zonificació del lloguer turístic

La zonificació del lloguer turístic torna a escena. Ho fa de la mà del Partit Popular, que llança una oferta d’última hora per assolir un nou consens que permeti modificar la proposta actual, que només permetria l’activitat en zones turístiques, Fornells i algunes excepcions més. La màxima dirigent dels populars, Misericòrdia Sugrañes, ha adreçat avui una carta a la presidenta insular, Susana Mora, en la qual li exposa les seves renúncies a canvi de permetre el lloguer turístic en unifamiliars, inclosos en nucli urbà, i en tot el litoral. Això garantiria aquesta activitat en zones ha prohibies com Cala Llonga, sa Farola i sa Caleta. Com a contrapartida, el PP accepta prohibir el lloguer vacacional en plurifamiliars. Els populars consideren que encara hi ha temps per assolir un acord, tot i que ja avancen que quan governin obriran el ventall.

Finalment, el ple de dilluns vinent no tractarà aquesta qüestió. El Consell cerca una data alternativa, a ser possible dins aquest mes, per fer un ple extraordinari monogràfic.

Des del Consell ja han respost a la petició. La presidenta, Susana Mora, lamenta que l’oferta s’hagi fet amb lògica de partits, des del PP al PSOE.

Mora insisteix en què cal un acord unànime per tal de canviar la proposta que a hores d’ara hi ha sobre la taula. Per això emplaça els populars a traslladar la proposta als ajuntaments i, si ho creuen necessari, seure de nou a negociar.

Podem, per la seva banda, va avalar la proposta existent tot i que ja ha anunciat que hi presentarà al·legacions.

12/02/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris