X

Jutgen els administradors de la concessionària del servei d’aigües d’Alcúdia

Els acusen de quedar-se amb els doblers del canon que cobraren als veïns del municipi

12/02/2018

Jutgen els administradors de la concessionària del servei d’aigües d’Alcúdia

Quatre germans i administradors d’ACASA (Aguas Canalizadas de Alcudia SA), una de les empreses concessionàries del servei d’aigües d’Alcúdia, estan acusats de quedar-se amb els doblers del cànon que varen cobrar als veïnats durant 4 anys, del 2009 al 2012, i de no ingressar els doblers a les arques públiques. Segons el fiscal, s’haurien apropiat en total de 2.600.000 euros.

Avui, s’han assegut al banc dels acusats. S’enfronten a 14 anys de presó cadascun per 4 delictes contra la Hisenda pública, una multa de 5.800.000 euros, a més d’haver de tornar els doblers presumptament defraudats. Uns doblers que els acusats asseguren que ja han ingressat al compte de l’Agència Tributària de les Illes. Almenys, han dit avui al judici, el referent als exercicis del 2010 al 2012, no al del 2009 perquè consideren que ha prescrit.

Ara, l’Advocacia de la Comunitat ha de comprovar que s’hagi fet l’ingrés, un fet que tardarà uns dies. Si han reparat el dany, la Fiscalia podria demanar que s’apliqués un atenuant i rebaixar la petició de pena. Ja fa anys que ACASA és la concessionària del servei d’aigües d’Alcúdia. Es dona la circumstància que l’empresa va apujar les tarifes d’aigua el 2009, el primer any en què haurien deixat d’ingressar el cànon a l’Agència Tributària. Un increment contra el qual protestaren els hotelers d’Alcúdia.

12/02/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris