X

El copropietari de Riu Hotels declara per presumptes suborns a un funcionari a Miami

Segons mitjans locals, la Fiscalia investiga Luis Riu per oferir suposades estades gratuïtes a hotels de luxe a l'exdirector de Construccions Mariano Fernández

13/02/2018

El copropietari de Riu Hotels declara per presumptes suborns a un funcionari a Miami

Foto: Emily Michot/Miami Herald.

L’empresari mallorquí, Luis Riu, copropietari de la cadena hotelera Riu Hotels -la segona més important d’Espanya-, ha estat retingut a Miami per presumptes compensacions il·legals a un funcionari. Després d’arribar als Estats Units (EUA) en un vol des d’Espanya, l’hoteler s’ha lliurat aquest dilluns a la justícia de Miami-Dade. Segons mitjans locals, l’investiguen per oferir estades gratuïtes a hotels de luxe a l’anterior director de Construccions de Miami Beach, Mariano Fernández.

Això a canvi d’evitar suposadament procediments de permisos, inspeccions i multes en la renovació a gran escala d’un establiment hoteler de la cadena a la zona de South Beach. Amb ell, també ha estat retingut el vicepresident regional de Riu Hotels, Alejandro Sánchez del Arco. S’enfronten a penes d’entre 5 i 15 anys de presó.

La denúncia està relacionada amb la remodelació de l’Hotel Riu Plaza, entre octubre del 2013 i juny del 2016. La Fiscalia creu que l’anterior director de Construccions de Miami Beach, Mariano Fernández, va ajudar Riu amb els permisos i, fins i tot, li va permetre evitar multes. 
 Els correus compromesos de Luis Riu que investiga la Fiscalia de Miami

 

Així explicava, en roda de premsa, la fiscal de Miami-Dade, Katherine Fernández, que el funcionari presumptament subornat pel copropietari de Riu Hotels es va entregar a la Justícia fa una setmana:

A canvi, Riu va oferir a tot el departament de Construccions tarifes amb grans descomptes per allotjar-se a hotels de la companyia a Mèxic i República Dominicana. En un correu electrònic interceptat per la Fiscalia, l’hoteler mallorquí qualifica a Mariano Fernández de ‘el cap suprem’ i ordena als seus treballadors que li donin un tracte preferencial. La Fiscalia els imputa càrrecs de compensació il·legal i de confabulació per pagar compensacions il·legals.

 

Elías Gutiérrez, advocat i director del departament legal de RIU, assegura que són innocents:

L’arrestament de Luis Riu arriba unes setmanes després que la cadena hotelera presentàs una nova imatge de marca. A més, enguany, preveu obrir quatre nous hotels i cinc grans reformes.

13/02/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris