X

‘Itinerem’ aspira a convertir- se en ruta cultural del Consell d’Europa

A Mallorca existeixen més de 1.200 possessions

13/02/2018

‘Itinerem’ aspira a convertir- se en ruta cultural del Consell d’Europa

L’Associació Cultural de Patrimoni Històric de la Mediterrània pretén obrir a la ciutadania les possessions privades de Mallorca per donar a conèixer la nostra cultura, i obtenir una via de finançament necessària per mantenir el patrimoni. Així neix el projecte ‘Itinerem‘, que aspira a la creació d’un itinerari cultural del Consell d’Europa en què les cases rurals històriques de Malta, Còrsega, Sicília i Mallorca, entre d’altres, en siguin l’eix prinicipal.

El primer itinerari cultural europeu és el camí de Santiago, que es va declarar ja fa 30 anys. Aquestes rutes pretenen l’intercanvi cultural entre ciutadans d’Europa. Aquest és l’objectiu del projecte ‘Itinerem’.  A més, pretén donar a conèixer la importància que les possessions varen tenir dins l’economia de l’illa afirma el president de l’Associació Cultural de Patrimoni Històric de la Mediterrània, Diego Zaforteza.

Actualment, el projecte es troba en fase de difusió entre els propietaris per aconseguir que obrin les portes de les seves propietats, per tal que la ciutadania illenca pugui conèixer-les. En un futur el projecte ajudaria als propietaris a obtenir una via de finançament per tal de poder mantenir aquest patrimoni.  De moment, s’han fet activitats a Comassema, Massanella, Solleric, Alfàbia i Galatzó.

Es calcula que a Mallorca existeixen més de 1.200 possessions, segons el mapa del cardenal Despuig de 1784.

13/02/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris