X

Luis Riu, en llibertat sota fiança de 20.000$ per presumptes suborns a un funcionari a Miami

La cadena mallorquina Riu Hotels ha subratllat que "a partir d'avui mateix", Luis Riu "reprèn les seves activitats normals"

13/02/2018

Luis Riu, en llibertat sota fiança de 20.000$ per presumptes suborns a un funcionari a Miami

Luis Riu Güell, el copropietari de la cadena mallorquina Riu Hotels -la segona més important d’Espanya-, ha quedat en llibertat sota fiança després de comparèixer voluntàriament davant un jutge de Miami-Dade, a l’estat de Florida (EUA), que l’investiga per un presumpte cas de corrupció, segon ha informat aquest dimarts horabaixa l’empresa.
 Els correus compromesos de Luis Riu que investiga la Fiscalia de Miami

La Justícia nord-americana acusa a Luis Riu i al vicepresident regional de la cadena, Alejandro Sánchez del Arco, d’haver ofert estades de franc en hotels de luxe a un funcionari públic, en concret l’exdirector de Construcció de Miami Beach Mariano Fernández, a canvi de la seva assistència en la renovació d’un hotel de Riu a South Beach, segons publica el diari Miami Herald.

La setmana passada, els fiscals van acusar a Fernández, Riu i Sánchez del Arco de suborn i de confabulació per pagar compensació il·legal.

 

Així explicava, en roda de premsa, la fiscal de Miami-Dade, Katherine Fernández, que el funcionari presumptament subornat pel copropietari de Riu Hotels es va entregar a la Justícia fa una setmana:

La cadena Riu ha subratllat aquest dimarts en un comunicat que els seus executius són “absolutament innocents dels càrrecs que se’ls imputen”. “Confiem que el sistema judicial d’EUA conclourà que aquestes acusacions són totalment infundades”, ha recalcdat l’empresa mallorquina. “Els nostres executius desitgen impacientment provar la seva innocència”.

Segons la cadena hotelera, Luis Riu va viatjar a Miami des d’Espanya per presentar-se voluntàriament aquest dimarts davant el jutjat, on se li van notificar els càrrecs, “tal com havia estat pactat i coordinat amb les autoritats locals”.

El grup hoteler ha assegurat que forma part del procediment habitual que la lectura dels càrrecs es faci amb l’acusat dempeus, com s’ha vist en les imatges difoses, que mostren a Riu i a Sánchez del Arco emmanillats.

L’empresa hotelera ha explicat que el procediment complet ha durat “unes hores” i que el jutge ha deixat en llibertat als dos executius i no els va denegar el permís per viatjar.

D’acord amb el diari Miami Herald, la fiança ha estat fixada en 20.000 dòlars.

Segons la cadena Riu, tots dos directius podran seguir viatjant a les diferents destinacions internacionals de la cadena.

La cadena mallorquina ha subratllat que “a partir d’avui mateix”, Luis Riu “reprèn les seves activitats normals”.

13/02/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris