X

300.000 euros de multa a Airbnb per oferir lloguer turístic il·legal a Mallorca

L'empresa presentarà al·legacions per ser una sanció "contra les famílies locals"

19/02/2018

300.000 euros de multa a Airbnb per oferir lloguer turístic il·legal a Mallorca

El Govern balear ha sancionat Airbnb amb 300.000 euros per comercialitzar habitatges a Mallorca que incompleixen la nova llei turística. Es tracta d’una infracció molt greu de la normativa turística.

La quantitat de la multa que podria continuar pujant si Airbnb no deixa d’oferir lloguer turístic il·legal al seu portal. Aquest dilluns mateix continuaven penjats al seu web anuncis d’habitatges sense llicència a ciutats com Palma o Eivissa, mesos després de l’advertència del Govern per adaptar-se a la nova normativa.

L’Executiu va advertir l’empresa el mes d’agost dels canvis en la legislació, però, en veure que no retiraven els anuncis, va iniciar un expedient sancionador que ara li ha estat notificat la companyia.

L’expedient sancionador del Govern inclou un annex amb fins a vint habitatges de Mallorca comercialitzats a través d’Airbnb sense indicar el seu número de llicència. L’empresa irlandesa ja ha anunciat que hi presentarà al·legacions. Diu que és una multa contra les famílies locals i adverteix que perdran 100 milions d’euros amb les restriccions al lloguer turístic.

És la primera sanció a una plataforma comercialitzadora des de l’aprovació de la nova regulació, però no serà l’última: Turisme està ultimant l’expedient sancionador de Tripadvisor, que, igual que Airbnb, pot enfrontar-se a una sanció de fins a 400.000 euros.

19/02/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris