X

‘Tres anuncios en las afueras’ arrasa als Bafta i ‘La forma del agua’ s’endú el de Millor Director

La pel·lícula de Martin McDonagh és premiada amb 5 estatuetes i entre elles, la de Millor Pel·lícula i la de Millor Film Britànic d'enguany

19/02/2018

‘Tres anuncios en las afueras’ arrasa als Bafta i ‘La forma del agua’ s’endú el de Millor Director

‘Tres anuncios a las afueras’ s’endú cinc de les millors estatuetes, com és la de millor pel·lícula, a la gala dels Bafta, els premis de l’Acadèmia britànica de cinema, vestida una altra vegada, després dels Globus d’Or, de negre rotund. La gran decepció de la nit ha estat per a Guillermo del Toro que, tot i tenir 12 nominacions per ‘La forma del agua’, només n’ha guanyat tres. Això sí, té el de millor director.

Amb negre rigorós, com a mostra de rebuig a l’assetjament sexual, menys la duquessa de Cambridge amb un vestit verd fosc, l’Acadèmia britànica ha parlat i ho ha fet clar: la pel·lícula de Martin McDonagh ‘Tres anuncios a las afueras’, no només és la millor pel·lícula sinó que és el millor film britànic de la temporada. Dos premis als quals s’han sumat els de millor actriu protagonista, per a Frances McDormand, els de millor actor de repartiment, per a Sam Rockwell, i el de millor guió original.

La decepció de la nit ha estat per a ‘La forma del agua’ que, amb 12 nominacions, s’ha quedat amb tan sols tres estatuetes, encapçalades, això sí, per la de Millor Director per a Guillermo del Toro.

I sense sorpreses, l’actor Gary Oldman s’emportà el Bafta al millor protagonista per la seva interpretació de Winston Churchill a ‘El instante más oscuro’. Allison Janney, el de millor actriu de repartiment pel seu paper a ‘Yo, Tonya’ i el Bafta d’actor revelació ha estat per a Daniel Kalluya en el film “Déjame salir”.

L’homenatge per tota la seva carrera ha estat per a Ridley Scott amb el Bafta Fellowship.

19/02/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris