X

Recel entre els caixers senyors pel desig de Juan Manuel Saura de ser el nou degà

Recorden que va sortir de l'entitat i que va deixar de contribuir econòmicament, però el seu entorn diu que ja està pactat perquè pugui tornar a la junta

21/02/2018

Recel entre els caixers senyors pel desig de Juan Manuel Saura de ser el nou degà

Aquest dimecres capvespre es celebra el funeral pel traspàs de José María de Olivar Despujol, degà de la junta de caixers senyors, i s’espera que molts representants de les famílies nobles siguin presents a la Catedral de Menorca per acomiadar-lo. També l’Ajuntament de Ciutadella, que ha fet públic el seu condol institucional.

En principi, per tradició, el seu substitut com a degà dels caixers senyors hauria de ser Juan Manuel Saura, que va presidir la qualcada de Sant Joan en el bienni 1962-63 i és l’excaixer senyor de més edat que encara viu. Però, tot i que el seu entorn empeny perquè ell sigui el successor de José María de Olivar i assegura que el seu imminent reingrés a la junta va quedar fermat en una reunió aquest passat estiu, entre els nobles presents a la junta es recela del seu nomenament. Recorden que Saura va sortir de l’entitat i que fa prou anys que va deixar de contribuir econòmicament per facilitar que, cada bienni, els caixers senyors designats puguin posar a punt el seu palau i sortir a la festa.

El següent amb més edat, en cas de ser aquest descartat, és Simón de Olivar Despujol, germà del degà mort ahir. Però també té problemes de salut, que han fet que el seu fill Simón de Olivar Vivó, com a secretari, hagi estat l’encarregat aquests darrers anys de coordinar el funcionament de la junta. Així que, ara mateix, tot està en l’aire i, segons diuen, no hi ha frissera.

La junta de caixers senyors no té una estructura jurídica ni un funcionament executiu, més enllà de proposar els noms de la junta de caixers de cada bienni, i els que sortiran enguany ja han estat designats. Així que toca esperar, guardant respecte, primer, a la memòria del noble al que avui s’acomiada.

21/02/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris