X

Els pesticides arriben a les praderies de posidònia i als crustacis

Experts mundials sobre els efectes dels agro-químics tanquen unes jornades científiques a la UIB

22/02/2018

Els pesticides arriben a les praderies de posidònia i als crustacis

Els agro-químics poden afectar la posidònia o crustacis tan preuats com la llagosta. És l’alerta que fan estudis recents que, aquesta setmana, han estat analitzats en unes jornades internacionals a la UIB sobre seguretat alimentària. Hi han participat experts mundials sobre els efectes del pesticides.

Assegurar aliments suficients i de qualitat per a una població que arribarà als 8.500 milions de persones l’any 2030 és un dels principals reptes que afronta la ciència. El canvi climàtic i les noves plagues que genera han estès l’ús de pesticides. Experts de renom mundial s’han reunit, aquesta setmana, a la UIB, en unes jornades científiques que han analitzat les darreres investigacions sobre els seus efectes secundaris.

Estudis recents, com el del professor Fernando Carvalho, de la Universitat de Lisboa, n’han detectat restes en praderies de posidònia i, fins i tot, en crustacis.

El ‘boom’ de l’agricultura ecològica és una de les respostes a la problemàtica que més èxit han tingut els darrers anys. Els experts opinen, però, que no basta.

Els organitzadors de les jornades planegen celebrar un Congrés Internacional de la matèria, a Mallorca, l’any vinent.

22/02/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris