X

El formenterer Sergi Escandell, campió d’Espanya en RS:X a la badia de Cadis

28/02/2018

El formenterer Sergi Escandell, campió d’Espanya en RS:X a la badia de Cadis

Sergi Escandell, en una imatge d'arxiu.

El formenterer Sergi Escandell s’ha proclamat aquest dimecres campió d’Espanya de la classe RS:X (planxa de vela) en la clausura de la XIII Setmana Olímptica Andalusa de Vela que s’ha disputat des del diumenge a la badia de Cadis. Junt amb Escandell, també s’ha proclamat la quíntuple campiona del món Blanca Manchón, en categoria femenina.

Els guanyadors absoluts de la regata en aquesta classe olímpica van ser Manchón i el britànic Tom Squires, en l’última modalitat que restava per dilucidar-se en aigües de la badia de Cadis.

Un temporal de fort vent i pluja ha afectat aquesta darrera jornada de la Setmana Olímpica Andalusa, amb vents d’entre 22 i 26 nusos d’intensitat, i ones de 4,5 metres, per la qual cosa només han pogut poder tirar-se a la mar els participants de la categoria masculina.

En la categoria femenina, després de les sis proves disputades en dies anteriors, la sevillana Blanca Manchón ha reeditat el títol de campiona d’Espanya que ja va aconseguir fa un any en aquesta mateixa regata, en la qual va guanyar per davant de les poloneses Zofia Klepacka (medalla olímpica), segona, i de Malgorzata Bialecka (campiona del món), tercera. La seva companya d’equip i també medalla d’or olímpica a Londres 2012, la sevillana Marina Alabau, ha segellat la seva actuació amb el setè lloc absolut i el subcampionat espanyol.

La competició masculina sí s’ha desenvolupat amb dificultats en la seva darrera jornada, amb triomf per Squires, per davant del polonès Pawel Tarnovski, segon en la general final, i del danès Sebastian Fleischer, tercer.

El formenterer Sergi Escandell es va fer amb el títol de campió d’Espanya des de la setena posició final, per davant de Juan Manuel Moreno (El Puerto de Santa María), vuitè en la general i subcampió espanyol.

La Setmana Olímpica Andalusa ha determinat les classificacions de la resta de classes dimarts, en suspendre el comitè de direcció l’última jornada per a aquestes per les inclemències meteorològiques.

28/02/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris