X

Moren quatre mallorquines en un accident de trànsit múltiple a Florida

Les famílies de les quatre víctimes ja estan viatjant fins a Miami

07/03/2018

Moren quatre mallorquines en un accident de trànsit múltiple a Florida

El vehicle autocaravana de grans dimensions, que viatjava en direcció sud, va topar contra el cotxe on viatjaven les quatre mallorquines. / WLRN News

Quatre mallorquines que es trobaven de vacances han mort en un accident de trànsit a Florida (EUA) ahir dilluns.

Segons apunten mitjans locals, altres persones han resultat ferides en l’accident després d’un xoc múltiple a la carretera de los Cayos a Miami, a l’estat de Florida (EUA).

Alguns familiars de les quatre víctimes, que tenien entre 30 i 32 anys, ja viatgen fins a Miami. Les quatre joves eren de Palma, Lloseta, Inca i també hi residien a Montuïri i Binissalem.

El cònsol espanyol a Miami ha confirmat a la Direcció general de Relacions Institucionals i Acció Exterior de l’Executiu balear que el succés va ocórrer dilluns. El Govern de les Illes ha manifestat les seves condolences a les famílies i s’ha posat a la seva disposició per a qualsevol tràmit en el qual pugui ajudar.

El xoc va passar poc abans de les 14.00 hores (hora local de Florida) d’aquest dilluns al Tea Table Bridge. El portaveu de l’oficina de l’agutzil del comtat de Monroe, Adam Linhardt, ha explicat a l’agència Efe que van ser tres els vehicles involucrats en l’accident i que la investigació està a càrrec de la Patrulla de Camins de Florida (les sigles en anglès, FHP).

El succés es va produir quan un cotxe Nissan Rogue, en el qual viatjaven les mallorquines, va rebre un impacte al darrere provocat per un camió que va empènyer el vehicle al carril contrari on va topar amb una gran autocaravana i, posteriorment, amb un arbre situat al costat de la coneguda carretera US1, va explicar la FHP.

La conductora i les altres tres passatgeres van morir en el lloc de l’accident, mentre que el resident local que conduïa el camió, que transportava vàters portàtils, i el conductor de l’autocaravana, procedent d’Alaska, van ser atesos de lesions menors. Linhard va dir que van enviar helicòpters d’emergència “però que desafortunadament no els varen fer servir”, ja que les víctimes “estaven ja mortes”.

José Sánchez, portaveu de la FHP per al comtat de Miami-Dade i el de Monroe, on es troba la zona turística dels Cayos, ha indicat que la investigació del succés segueix “activa”. L’objectiu de les autoritats és saber si es va tractar d’un homicidi involuntari o una altra que no sigui mort accidental, investigació que podria demorar el procés, ha explicat.

Com a conseqüència de l’accident, va ser tallada parcialment durant hores la carretera, l’única que uneix la Península de Florida amb els Cayos, a l’altura del quilòmetre 128 d’aquesta calçada.

07/03/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris