X

Feministes de Mallorca: ”El 8M serà un dia històric i marcarà un abans i un després”

La d'aquest dijous és una vaga laboral, però també de cures, de consum i estudiantil

07/03/2018

Feministes de Mallorca: ”El 8M serà un dia històric i marcarà un abans i un després”

El Moviment Feminista de Mallorca encalenteix motors en vista a la vaga convocada aquest dijous. Una aturada que consideren que serà massiva i que farà de la jornada un dia històric. Diuen que no permetran una passa enrere per aconseguir la igualtat entre homes i dones. Posen de manifest que, a les Balears, les dones cobren salaris més baixos perquè fan feines menys qualificades, sobretot al sector serveis. La d’aquest dijous és una vaga laboral, de dues hores o de tota la jornada, però també de cures, de consum i estudiantil.

A les onze hi ha una concentració prevista dels pensionistes a la plaça d’Espanya. Una hora més tard, a les dotze, els estudiants sortiran de la plaça del Tub fins arribar a Cort. Allà es trobaran a les 12.30 h amb els periodistes. Ja a l’horabaixa, a les set sortirà la manifestació des de la Plaça d’Espanya fins arribar a la plaça de les Tortugues.

Mentrestant, les institucions també es preparen en vista de d’aquest dijous. Els serveis mínims de l’ajuntament de Palma seran coberts, en la mesura del possible, per homes; el Consell de Mallorca ha penjat avui migdia aquesta pancarta de la balconada i tots els grups polítics del Parlament han donat així suport a la manifestació de demà. Alguns pobles de Mallorca, també han fet canvis, com Algaida, que ha ajornat el ple ordinari en suport de la vaga.

 

Vaga de periodistes

Més de 7.000 dones periodistes, a títol personal, han signat un manifest en què donen suport a la vaga feminista convocada per a dijous que ve, 8 de març, amb motiu del Dia Internacional de les Dones. En aquest document insten “totes les companyes a sumar-se a la mobilització en la mesura de les seves possibilitats i circumstàncies”.

Les periodistes de les Balears afegeixen al text les dades del Sindicat de Periosdistes de les Illes Balears (SPIB), que un 43% de les periodistes de les Illes han patit assetjament laboral i 18 han denunciat haver estat víctimes d’assetjament sexual a la feina.

Elles pateixen més precarietat. Un 70% de les profesionals de la comunicació cobren menys de 1.600 euros: el percentatge es redueix al 61% quan parlam d’homes. La bretxa salarial, el sostre de vidre, la precarietat, l’absència de conciliació real, els espais d’opinió masculinitzats i la mirada parcial ripunten el discurs d’aquest 8M.

07/03/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris