X

UGT i CCOO exigeixen “canvis reals” per la igualtat de la dona

Els dos principals sindicats han reunit gairebé 350 persones a la plaça d'Espanya de Palma amb motiu de l'inici de les dues hores d'aturada de la vaga feminista

08/03/2018

UGT i CCOO exigeixen “canvis reals” per la igualtat de la dona

CCOO i UGT consideren que la vaga feminista d’aquest dijous 8 de març ha de marcar “un abans i un després” en l’avanç en favor de la igualtat de dones i homes i han exigit al govern espanyol “canvis reals” per acabar amb la discriminació.

La secretària de Polítiques Socials i Igualtat d’UGT Balears, Xisca Garí, i la responsable d’Acció Sindical i Polítiques Socials de CCOO, Evar Cerdeiriña, han coincidit en la reclamació al govern espanyol d’iniciatives que garanteixin la igualtat entre els sexes a l’inici de la concentració celebrada per tots dos sindicats aquest dijous al matí a la plaça d’Espanya de Palma.

Les dues principals organitzacions de treballadors han reunit gairebé 350 persones amb motiu de l’inici de les dues hores d’aturada en els torns continuats i de matí convocats en el marc del Dia de la Dona.

Cerdeiriña ha expressat la seva convicció que la vaga i els actes reivindicatius tindran una “participació molt alta” i seran “tot un èxit” malgrat el “menyspreu” del govern central.

L’executiu central, ha incidit, haurà d’atendre les reivindicacions plantejades avui perquè “no és sol CCOO i UGT” sinó una reivindicació “de tota la societat” que exigeix “polítiques públiques” per la igualtat.

Garí ha augurat que les dones i homes que posaran avui “el feminisme als carrers” continuaran reclamant a les administracions mesurades efectives per acabar amb la discriminació femenina. “Seguirem lluitant”, ha insistit la dirigent d’UGT, que ha defensat la convocatòria d’aturades de dues hores enfront de la vaga de 24 hores promoguda per altres organitzacions.

08/03/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris