X

Una investigada per la protesta d’Arran assegura que no hi va haver violència

Comencen a declarar 12 investigats per l'acte contra la saturació turística a Palma

09/03/2018

Una investigada per la protesta d’Arran assegura que no hi va haver violència

Només un dels investigats que han declarat aquest divendres per l’acte de protesta contra el turisme al port de Palma el passat juliol ha dit que es va manifestar contra la saturació turística i que a la protesta no es varen produir danys ni tampoc violència.

Un altre dels joves ha declarat que ell era allà com a periodista d’un mitjà digital, no com a manifestant. El tercer investigat, l’exportaveu del col·lectiu Arran, ha assegurat que no va anar a l’acte reivindicatiu. El jutjat investiga un total de 12 persones, algunes del col·lectiu Arran. La investigació es va iniciar d’ofici amb l’atestat de la Policia Nacional.

Aquest divendres també han declarat dos suposats perjudicats: un mariner i el propietari d’un bar del moll Vell de Palma. Un ha dit que no va passar res i l’altre que renuncia a les accions civils i penals.

La protesta va ser el 22 de juliol de l’any passat. Els activistes d’Arran varen anar a la zona de restaurants del moll Vell de Palma amb pancartes. Duien el lema en anglès “El turisme mata Mallorca”. Varen encendre bengales i pots de fum vermell i tiraren confeti als clients de l’establiment.

Dies després, els mateixos d’Arran varen donar ressò a aquesta acció al seu compte de Twitter. Una protesta que va ser criticada pel Govern i els partits polítics. La Delegació del govern espanyol a les Illes va sancionar el col·lectiu amb 1.200 euros per utilitzar material pirotècnic sense permís i per manifestació a lloc públic. Arran va pagar la multa. Dies després de la protesta, membres d’aquesta associació varen posar un miler d’adhesius a cotxes de lloguer a Mallorca.

09/03/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris