X

Donald Trump accepta reunir-se amb Kim Jong-Un al maig

El líder nord-coreà proposa la reunió a Trump, que l'accepta, i es compromet a aturar el programa nuclear

09/03/2018

Donald Trump accepta reunir-se amb Kim Jong-Un al maig

Donald Trump ha acceptat reunir-se amb Kim Jong -Un. El líder nord-coreà s’ha ofert a aturar el seu programa nuclear i de míssils i abordar la desnuclearització per iniciar una negociació. La trobada serà al mes de maig a la península de Corea. Trump es convertiria, d’aquesta manera, en el primer president nord-americà que es reuneix amb un líder nord-coreà.

El president nord-americà considera “un gran progrés” que Kim Jong-un parli de “desnuclearització” i no només de congelar el seu programa nuclear. Això sí, considera queles sancions sobre Corea del Nord han de continuar fins que s’arribi a un acord definitiu.

La mateixa delegació de Corea del Sud que aquesta setmana va ser rebuda a Pyongyang pel líder nord-coreà, Kim Jong-un, ha viatjat a Washington per traslladar a Donald Tump l’oferiment d’una trobada.

L’apropament es produeix després de mesos de molta tensió entre els dos països, amb intercavi d’insults i, fins i tot, d’amenaces.

Tant el govern sud-coreà com el nord-americà han destacat en diverses ocasions la importància d’abordar la qüestió nord-coreana a través de la via diplomàtica, sense obviar la importància d’estar preparats davant un possible atac per part de Corea del Nord.

La portaveu de la Casa Blanca, Sarah Sanders, ha assegurat que el president Trump acceptarà la invitació de Kim però que la pressió i les sancions sobre Pyongyang continuaran:

09/03/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris