X

El BBVA preveu un creixement de l’economia balear del 3% per enguany

La conjuntura global i el turisme afavoreixen el dinamisme de l'economia

13/03/2018

El BBVA preveu un creixement de l’economia balear del 3%25 per enguany

El BBVA estima que les Illes Balears seran la comunitat que més creixi enguany. Situa l’increment del PIB en el 3%, mig punt, això sí, per sota de la previsió feta pel Govern. De fet, la xifra facilitada per l’entitat bancària podria ser més optimista, si no fos per l’efecte contagi, apunten, de la crisi catalana. L’economista en cap de BBVA a Espanya apunta que 7 dècimes de decreixement de l’economia catalana es tradueix en fins a 3, en el cas de la balear.

En qualsevol cas, segons l’entitat, l’economia de les Illes continuarà a l’alça el 2019, però ho farà a un ritme més lent. Un dels motius principals: l’estabilització del consum després d’anys de molta activitat.

El BBVA assegura que en els pròxims dos anys es podrien crear 36 mil llocs de feina a les Illes i segons la seva anàlisi, la construcció està ja en condicions d’agafar el relleu quant a creació de llocs de feina. Però avisen: encara hi ha massa atur i temporalitat. Per això demanen mesures que ajuden a revertir la situació.

A falta de conèixer la dada oficial, el BBVA situa el creixement de les Illes durant el 2017 en més d’un 4%, tres dècimes per damunt de l’estimació feta pel Govern.

 

L’IPC del mes de febrer

Avui també s’ha conegut l’IPC del mes de febrer. Els preus són un 1% més cars que fa un any, però han quedat estabilitzats en relació al gener. D’entre el que més ha pujat, a banda de l’hoteleria, les comunicacions, la factura del llum i el lloguer, segons l’Institut Nacional d’Estadística.

13/03/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris