X

El Consell de Mallorca respon a l’Estat que no retirarà la moratòria de grans superfícies

La Comissió de Mercats considera que aquesta suspensió restringeix la competència perquè protegeix les companyies ja establertes impedint l'entrada de nous competidors

13/03/2018

El Consell de Mallorca respon a l’Estat que no retirarà la moratòria de grans superfícies

“El que em sorprén és que la Comissió -Nacional de Mercats i Competència- (CNMC) es dediqui a defensar una part del sector comercial i no es dediqui a defensar a tot el sector comercial, que és el que hauria de ser el seu objectiu”. Són paraules de la consellera de Territori i Infraestructures de Mallorca, Mercedes Garrido, que ha respost així a l’amenaça de l‘organisme estatal de presentar un recurs contenciós administratiu si no es retira la moratòria de grans superfícies mentre no s’hagi aprovat el pla director d’equipaments comercials.

Garrido ha confirmat que el Consell no retirarà la mesura que prohibeix la instal·lació i l’ampliació dels establiments de superfície superior a 700 m2 o a 2.500 m2, segons les zones. “El Consell ha fonamentat en llei aquesta suspensió de llicències. Està ben fonamentada, jurídicament fonamentada, ambientalment fonamentada, territorialment fonamentada… El que no està fonamentat és la petició que fa la CNMC, per tant qui ha de retirar la demanda que fa és la comissió nacional i no el consell de Mallorca”, ha afegit la consellera socialista.

Justament des de la patronal del petit comerç (Pimeco) el seu president, Toni Fuster, havia demanat al Consell que fos “valent” i que continuàs “aguantant” la moratòria amb el convenciment que l’argument de “la defensa del territori” permet protegir-lo a través de la llei Bolkestein. Fuster insisteix que no es tracta d’una prohibició contra ningú sinó que “simplement” és una regulació per seguir mantenint l’illa “com nosaltres la volem”.

La CNMC considera que aquesta suspensió restringeix la competència perquè protegeix les companyies ja establertes impedint l’entrada de nous competidors.

L’Associació Nacional de Grans Empreses de Distribució (ANGED) no ha volgut fer declaracions tot i haver-li demanat la petició.

13/03/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris