X

En dos anys, 115 cans han atacat 75 vegades el ramat de Mallorca

S'han fet 17 peritatges que permetran als ramaders cobrar indemnitzacions

14/03/2018

En dos anys, 115 cans han atacat 75 vegades el ramat de Mallorca

El passat 2017 a Mallorca 62 cans atacaren 253 ovelles, 87 animals d’aviram i 2 ases. En total, 342 animals morts o malferits. Davant aquesta situació, de vegades, els ramaders tenien problemes amb les assegurances perquè no podien justificar l’atac. Per poder ajudar-los i també per tenir controlats aquests cans perillosos s’ha creat un protocol d’actuació que consisteix a telefonar a l’112 en cas d’atac.

Un pic avisats, activen la policia local o Guàrdia Civil. El ramader ha de fer la denúncia i després el servei d’emergències contacta amb el Centre de Protecció d’Animals Domèstics (CEPAD) i hi traslladen el ca que ha atacat.

La conselleria de Medi Ambient és l’encarregada d’assessorar el ramader sobre la gestió adequada dels cadàvers i d’informar-los de les subvencions per poder contractar assegurances. A més, tot l’expedient posat en marxa per l’112 serveix el ramader per poder justificar l’atac i així poder cobrar les indemnitzacions.

El conseller de Medi Ambient, Vicenç Vidal, ha informat avui dematí als batles de Mallorca de com funciona el nou protocol que des de la seva activació ha servit per realitzar 17 peritatges. Des del 2016 s’han produït a Mallorca 75 atacs i s’han recollit 115 cans perillosos.

14/03/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris