X

Els experts demanen un canvi al sistema de denúncia d’abusos sexuals en infants

El 90% dels casos d'abusos sexuals no es denuncien per por i per vergonya

15/03/2018

Els experts demanen un canvi al sistema de denúncia d’abusos sexuals en infants

El 90% de casos d’abusos sexuals a infants al nostre país no es denuncien. La por i la vergonya són les causes principals. No saber-ho afrontar i esperar a entendre el que ha passat és un altre factor. El problema aquí és que amb el temps el delicte pot haver prescrit. La Fundació RANA fa costat a les víctimes d’abusos amb un teràpia psicològica per a adults, per la qual han passat en 9 anys 330 persones.
Carmen va patir durant anys abusos sexuals per part de tres membres de la seva família. Als 16 anys ho va contar, però ningú no la va creure. Després de passar per la teràpia psicològica per a adults de la Fundació RANA ho va voler denunciar, però el delicte ja havia prescrit. Aquest és un dels emperons a l’hora de denunciar abusos sexuals en infants al nostre país. No s’arriba ni al 10% de les denúncies, i tot, segons afirma la professora de Victimologia de la Universitat de Barcelona, Noemí Pereda, per por i vergonya.

Els experts afirmen que les víctimes no volen que el delicte prescrigui perquè, per a ells, les conseqüències del delicte no ho fan mai i demanen un replantejament global del sistema de denúncia d’abusos sexuals en infants.

Aquestes són les conclusions de l’estudi “Abús sexual infantil: barreres per a la denúncia i problemes de prescripció” desenvolupat per la Fundació RANA i la Universitat de Barcelona que avui s’ha presentat a Palma.

15/03/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris