X

Sant Antoni té oberts 160 expedients per obres il·legals

L'Ajuntament assegura que és un dels pocs de les Illes que està aplicant multes coercitives als propietaris que no esbuquen les il·legalitats

16/03/2018

Sant Antoni té oberts 160 expedients per obres il·legals

A Eivissa, l’Ajuntament de Sant Antoni té oberts 160 expedients de restabliment de la legalitat urbanística, que en alguns casos impliquen la demolició de cases senceres. Aquest Consistori assegura que és un dels pocs de les Illes que està aplicant multes coercitives als propietaris que no esbuquen les il·legalitats.

El xalet pastera de Sant Antoni, que ha allotjat fins a 100 persones, és un dels casos més famosos d’il·legalitat urbanística al municipi. El procés podria acabar amb una multa d’un milió d’euros i multes coercitives de 100.000 euros mensuals. Però l’Ajuntament diu que no és l’únic. Té oberts 160 expedients, tot i que no tots impliquen la demolició de cases senceres.

60 expedients ja estan resolts i mitja dotzena en procés de multes coercitives. Les sancions poden arribar al 300 per cent del valor de l’obra. Unes quantitats molt elevades amb les quals creuen que poc a poc es canviarà la dinàmica de construir il·legalment.

Una casa il·legal de Sant Mateu també té ordre de demolició. Ara el propietari ha decidit anar als tribunals, però les multes coercitives de 25.000 euros mensuals continuaran fins que un jutge no digui el contrari. Uns processos que s’allarguen en el temps. De fet l’Ajuntament encara està en tràmits per cobrar la demolició de la casa Cretu que va executar l’any 2009 i que va costar 350.000 euros.

16/03/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris