X

El camí de Consolació l’han de pagar la propietat de la gravera, la del solar i l’enginyer de mines

S'han complert deu anys de l'esfondrament d'un tros de la carretera que puja al Santuari

17/03/2018

El camí de Consolació l’han de pagar la propietat de la gravera, la del solar i l’enginyer de mines

El Tribunal Superior de Justícia de les Balears ha desestimat els recursos interposats per la propietat contra l’Ajuntament quan s’han complert ja deu anys de l’esfondrament d’un tros de la carretera per mor de l’alta activitat d’extracció.

La darrera sentència de la sala Contenciosa administrativa del TSJ ha reiterat l’obligació del propietari de la gravera de Santanyí d’assumir el cost de la reconstrucció del talús i del camí d’accés al Santuari de Consolació. La Justícia dictamina que la restauració de la gravera i de la carretera l’han d’assumir de manera solidària l’enginyer de mines, la propietat dels terrenys i la de la gravera mateixa.

Els fets es remunten a la matinada del 24 d’agost de 2007, quan s’enfonsà part del vial de damunt la pedrera, que no tenia l’autorització administrativa per a l’explotació. El projecte de restauració presentat fins ara pels promotors no és vàlid amb la nova llei de mines que preveia restaurar mentre es continuava amb l’extracció. Ara hauran de redactar-ne un altra o acceptar la proposta de l’Ajuntament, que només proposa la restauració. Les tasques suposen una inversió aproximada d’1,2 milions euros.

Dimarts el batle es reuneix amb el Bisbat, propietari del camí. Amb tot, la situació no serà fàcil d’adobar els propers anys. Per omplir el clot es necessiten milers de tones d’enderrocs nets de Mac insular.

17/03/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris