X

La plataforma ‘Prou’ denuncia el col·lapse que viu Eivissa

L'entitat convocarà una manifestació la segona quinzena d'abril

19/03/2018

La plataforma ‘Prou’ denuncia el col·lapse que viu Eivissa

La plataforma ciutadana PROU, nascuda a Eivissa fa dos anys per reclamar més protecció, sortirà al carrer la segona quinzena d’abril per reclamar a les autoritats “accions decidides i clares” contra la saturació turística. La portaveu de l’entitat, Carmen Torres, en una entrevista a IB3 Ràdio assegura sentir-se “espantada” per les previsions que apunten cap a una nova temporada de rècord a Eivissa. “S’han de posar límits i aturar això. Les aerolínies i les navilieres continuen augmentant les places cap a l’illa quan ja en temporades anteriors s’ha demostrat que hem sobrepassat la capacitat d’Eivissa”.

Carmen Torres assegura que s’han de fer passes valentes i apostar pel decreixement turístic en temporada alta: “Una limitació de persones i sobretot de vehicles. No pot ser que entrin tants de cotxes cada dia a un territori tant limitat com és Eivissa”. “A Formentera ja hi ha una proposta dalt la taula per limitar l’accés de vehicles, però a la Pitiüsa del Nord encara es parla de fer estudis. La situació és greu”.

Per tot això la portaveu de PROU demana una àmplia participació a la manifestació que convocaran a la segona quinzena d’abril (encara falta acabar de concretar la data exacta). “Ens consta que hi ha molt de malestar per l’actual situació, per això creiem que ara és moment de sortir al carrer i fer ben visible aquesta indignació”.

PROU ja va convocar l’estiu passat tota un seguit de protestes per les platges més saturades d’Eivissa: ‘truitades’ amb les que reinvindicaven l’ús públic de l’arena, ara ocupada per parasols i gandules, entre d’altres elements. “Hem de cercar la manera de que tothom tengui el seu espai en aquestes platges. Hem d’aprendre a conviure uns i altres”, ha conclós.

 

 

 

 

19/03/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris