X

La primavera comença amb trams tancats de la Serra i ones de 8 metres

És obligatori l'ús de cadenes a la MA-10 a causa de la meteorologia adversa

20/03/2018

La primavera comença amb trams tancats de la Serra i ones de 8 metres

/MERCEDES GARRIDO

Els serveis d’emergència han tancat el tram que va del quilòmetre 29 al 44,8 de la carretera MA-10 a primera hora d’aquest dimarts. És obligatori l’ús de cadenes en aquest tram a causa de la meteorologia adversa, informa l’112
La neu dona la benvinguda a la primavera 
 La primavera d’enguany: tres llunes plenes, dues pluges d’estels i quatre planetes a prop

Per una altra part, el port de la Savina ha estat tancat a les 6 hores a causa del mal temps. És la cinquena vegada que Ports de les Balears decreta el tancament enguany. Per la seva part, el de Ciutadella també ha quedat tancat.

La temperatura diürna baixarà de 4 a 7 °C segons la zona i les màximes no superaran els 13 °C, amb gelades a la serra de Tramuntana. Continuaran les plogudes a Mallorca i Menorca, on tornaran a ser moderades i en alguns casos acompanyades de calabruix. A les muntanyes de Mallorca nevarà a partir dels 500 metres encara que de manera esporàdica la cota pot baixar tan sols entorn dels 300. No s’espera pluja a les Pitiüses.
 400 residents del Grau, sense llum pel mal temps

El vent serà en general moderat amb cops forts que poden superar els 90 km/h. De tramuntana a Menorca i nord de Mallorca, de mestral a la resta de les Illes. La situació a la mar serà complicada amb ones de 5 metres al litoral nord de Menorca i Mallorca i de 3 metres al nord d’Eivissa.

Ningú esperava aquest ambient hivernal per acomiadar l’estació i per donar la benvinguda a una primavera que durarà fins al 21 de juny. Aquest darrer temporal està deixant a les illes neu a 600 metres amb un tram de carretera tallada a Mallorca, pluja, fortes ratxes de vent a Mallorca i a Menorca i a la mar, ones de més de 8 metres d’altura.

Un hivern que es resisteix a deixar-nos i que segons María José Guerrero, delegada a les Illes Balears de l’Agència estatal de Meteorologia (AEMET) s’ha caracteritzat per ser fred, plujós i amb neu. Ha nevat el doble de dies del que és habitual i el mes de febrer ha plogut el triple del que és normal. Menorca és l’illa amb més precipitacions i a Mallorca no plovia tant un mes de febrer des de 1982.

L’hivern més fred de les Illes s’ha viscut a Eivissa i la temperatura més alta a Capdepera el passat gener, quan assolí els 24’9 graus. Aquesta primavera AEMET preveu que sigui càlida amb una mitjana de 18 graus de temperatura. Tot i això, la previsió per Pasqua és variable. El vent, la pluja i la baixada de temperatures es començaran a notar aquest mateix cap de setmana.

20/03/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris