X

El Govern engega un protocol per prevenir la mutilació genital femenina

21/03/2018

El Govern engega un protocol per prevenir la mutilació genital femenina

Més de 2.000 dones adultes i 900 nines de procedència africana viuen a les Balears. Una població que preocupa l’executiu, ja que tradicionalment està molt arrelada la mutilació genital femenina entre aquest col·lectiu. Per evitar-ne nous casos, el Govern ha engegat un protocol que, de manera coordinada entre els serveis sanitaris, socials i educatius de les illes permeti detectar nous casos. Prevenir, diuen, per no haver d’intervenir llavors.

El document planteja als professionals dels centres sanitaris intervenir amb els col·lectius de major risc, això són nines d’entre 14 i 19 anys. A banda de xerrades informatives i observació, es proposarà als pares de la menor signar un document de no mutilació que serà revisat periòdicament, especialment quan hi hagi viatges al país d’origen.

Qualsevol cas de sospita o incompliment serà denunciat al servei de Protecció de Menors. Des del Govern recorden que es tracta d’un delicte castigat pel codi penal amb fins a 12 anys de presó, i que la Llei d’igualtat de les illes tipifica com a violència masclista.

21/03/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris