X

Negociacions a contrarrellotge per treure endavant la investidura de Jordi Turull

El Tribunal Suprem manté a la presó l'exconseller català d'Interior, Joaquim Forn, i l'exlíder independentista Jordi Sánchez

22/03/2018

Negociacions a contrarrellotge per treure endavant la investidura de Jordi Turull

A les 5 de l’horabaixa se celebra el ple per investir Jordi Turull com a president de la Generalitat. Per això són imprescindibles els vots del diputats de la CUP. Ha estat un matí de molta activitat política al Parlament català. Esquerra i Junts per Catalunya s’han reunit amb els anticapitalistes que, de moment, es manténen en l’abstenció. La formació, però, assegura que està oberta a canvis en funció del que s’cordi en el Consell Polític convocat per a dues hores del ple.

Ciutadans ha anat més enllà i ha registrat una petició per desconvocar la sessió d’investidura. El Partit Popular també ha reclamat la suspensió. Una opció que el president de la Cambra, Roger Torrent, ha descartat. Tant el PSC com Catalunya en Comú-Podem s’han desmarcat de les peticions de Ciutadans i el PP per intentar aturar el ple.

El líder del PSC, Miquel Iceta, ha celebrat la convocatòria, malgrat la situació, i ha anunciat que el seu grup votarà “no” a la candidatura de Turull perquè no el consideren l’indicat per “encapçalar una nova etapa”.

El secretari d’Estat d’Administracions Territorials Roberto Bermúdez de Castro qualifica de sectària i arbitrària la convocatòria del ple i demana un candidat lliure de processos judicials. Però el ministre de Justícia ha destacat que si demà el Tribunal Suprem envia Jordi Turull a la presó, no s’invalidaria la seva condició de president. Rafael Catalá ha assegurat que govern central no impugnarà  el ple d’investidura del candidat independentista, perquè el considera “reglamentari”, tot i que hi veuen “joc brut” dels partits sobiranistes, a qui acusa de cercar només la confrontació amb la justícia.

22/03/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris