X

El ple del Parlament per defensar que Puigdemont pugui ser investit serà dimecres

JxCat, ERC i la CUP també reclamen garantir els drets polítics de Jordi Sànchez i Jordi Turull

26/03/2018

El ple del Parlament per defensar que Puigdemont pugui ser investit serà dimecres

Junts per Catalunya, ERC i la CUP han plantejat a la junta de portaveus del Parlament de Catalunya la celebració d’un ple urgent aquest dimecres per reivindicar la figura de Puigdemont i defensar el seu dret a ser investit president de la Generalitat. Els partits independentistes han sol·licitat que es garanteixin també els drets parlamentaris de Jordi Turull i Jordi Sánchez.

El bloc sobiranista reclama, a més, l’alliberament immediat de tots els presos independentistes. El president, Roger Torrent, tornarà a reunir aquest dilluns horabaixa la mesa i la junta de portaveus per acceptar a tràmit les propostes de resolució, fixar la data del ple i tancar el contingut.

 

Jordi Sànchez, obert a optar de nou a ser president de la Generalitat després de la resolució de l’ONU

El diputat de Junts per Catalunya Jordi Sànchez, empresonat per rebel·lió per ordre del Tribunal Suprem, es replanteja ara la seva aposat per abandonar l’escó i inclús està obert a optar de nou a la investidura com a president de la Generalitat, després de no rebre el suport que esperava de l’ONU.

Així ho ha assegurat aquest dilluns en roda de premsa l’advocat de Sànchez, Jordi Pina, que ha desvetllat que Sànchez es replateka la renúncia a l’acta de diputat, que va oferir sense èxit al jutge Pablo Llarena el passat 20 de març per quedar en llibertat, i inclús està obert a tornar a presentar-se a la investidura com a president de la Generalitat, que va renunciar el passt 21 de març, ja que està a disposició del que decideixi el grup parlamentari de JxCat.

Sánchez es replanteja el seu futur després de la resposta de l’ONU a la demanda que va interposar davant aquest organisme internacional, en la qual la seva defensa entén que no van rebre el suport que esperaven a les seves peticions a l’hora de sol·licitar que es respectin els seus drets polítics, segons ha indicat el misser Pina.

26/03/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris