X

CCOO: “L’allargament de la temporada turística no garanteix feina estable per a tothom”

El 54% de la planta hotelera de Mallorca estarà oberta i l’ocupació serà del 70% a Mallorca durant la Setmana Santa

28/03/2018

CCOO: “L’allargament de la temporada turística no garanteix feina estable per a tothom”

El 54% de la planta hotelera de Mallorca estarà oberta i l’ocupació serà del 70% a Mallorca durant la Setmana Santa segons dades de la Federació Hotelera. El cert és que el fet que les vacances hagin caigut dues setmanes abans fa que hi hagi menys hotels oberts que l’any passat. La part positiva és que com s’ha obert abans, s’allarga la temporada per als treballadors.

Un allargament que també veu de forma positiva el sindicat CC.OO. Constaten que es podran allargar els contractes dels fixos discontinus però alerten a la vegada que el més probable és que continuï la precarietat al sector. També temen que la gran rotació d’empleats pugui provocar que finalment els treballadors no allarguin els seus contractes. Ho ha dit la secretària general de la Federació de Serveis de CC.OO, Silvia Montejano.

 

Per contra, el president de l’Associació Hotelera de Palmanova i Magaluf, Sebastià Darder, exposa que les rotacions ajuden precisament a prevenir l’explotació dels empleats.

 

Pel que fa a la Setmana Santa, Darder apunta que el 38% dels hotels de Palmanova i Magaluf encara romanen tancats. Molts d’ells per reformes. De cara a la temporada alta, s’espera un 5% manco d’ocupació hotelera al maig respecte al mateix període de l’any anterior però un 3% més al juliol i agost. Són dades positives per l’Associació Hotelera de Palmanova i Magaluf tot i que miren d’aprop la recuperació de destinacions com Tunísia, Turquia o Egipte, que estan seguint una estratègia de baixada de preus.

 

28/03/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris