X

El 15% dels joves pitiüsos pateixen d’obesitat

El servei de Pediatria de l'Àrea de Salut pitiüsa ofereix, des de fa 8 anys, sessions adreçades a infants i adolescents que tenen obesitat infantil

31/03/2018

El 15%25 dels joves pitiüsos pateixen d’obesitat

El servei de Pediatria de l’Àrea de Salut pitiüsa ofereix, des de fa 8 anys, sessions adreçades a infants i adolescents que tenen obesitat infantil. Es calcula que el 15 per cent dels joves pitiüsos en pateix, mentre que fins a un 30 per cent dels menors d’edat tenen cert sobrepès. La manca d’exercici n’és la causa principal, fins i tot per damunt de l’alimentació.

La majoria d’infants que van a les xerrades són menors de 12 anys. Els ofereixen informació sobre els efectes de l’obesitat en la salut i en segueixen l’evolució del pes.

Els resultats d’aquesta teràpia grupal són millors i més efectius que els de la consulta individual. Inculcar a boixos i adolescents la importància dels hàbits saludables i l’exercici no és, però, senzill en aquest segment de població.

Les xerrades als boixos es fan amb les mares i els pares, ja que normalment les famílies també necessiten suport i informació per convèncer els fills.

El 15 per cent dels boixos i al·lots de les pitiüses presenten obesitat, i entre el 20 i el 30 per cent sobrepès. Xifres similars a la resta de les Illes i de l’Estat

31/03/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris