X

Comencen les obres per recuperar la tafona de Raixa

L'objectiu del Consell de Mallorca és reobrir l'espai al públic aquest estiu

03/04/2018

Comencen les obres per recuperar la tafona de Raixa

Construïda al segle XVIII, feia anys que la tafona de Raixa romania tancada. El mal estat de la seva coberta era un perill per als visitants. Per recuperar aquest espai, el Consell de Mallorca invertirà 121.000 euros a restaurar-la, això són 44.000 euros menys del pressupostat inicialment. Uns doblers que es reinvertiran en obres a Raixa com d’adequació del camí.

Els picapedrers han començat aquest dimarts a retirar les teules per avaluar-ne l’estat i poder aprofitar aquelles que estan menys espenyades. Els pròxims dies, tècnics especialistes llevaran l’amiant de la coberta. Llavors, s’hi col·locaran noves bigues i es posaran les teules. La darrera passa serà arreglar els elements patrimonials que es conserven, com la biga de la tafona, la premsa, la caldera, el trull i el dipòsit de pedra. Tot plegat, per recuperar un dels espais més característics de la finca.

L’objectiu de la institució insular és reobrir l’espai al públic aquest estiu per poder mostrar als visitants un dels elements que millor defineixen el paisatge cultural de la serra de Tramuntana.

03/04/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris