X

Puigdemont surt de presó i demana diàleg a Espanya

El Suprem estudia acceptar l'entrega de Puigdemont per malversació

06/04/2018

Puigdemont surt de presó i demana diàleg a Espanya

Carles Puigdemont surt de la presó de Neumünster. /FOCKE STRANGMANN

Carles Puigdemont ha sortit de la presó de Neumünster, on ha estat ingressat durant gairebé dues setmanes. Ha quedat en llibertat sota fiança. L’Assemblea Nacional Catalana n’ha pagat els 75.000 euros que li imposà la justícia alemanya. L’expresident català quedarà ara a viure a Alemanya. En sortir, ha demanat diàleg i també l’alliberament dels polítics independentistes empresonats i ha afegit que és una vergonya per Europa tenir presos polítics.

El jutge de Slesvig-Holstein no aprecia delicte de rebel·lió per part de Carles Puigdemont, i contradiu així el Tribunal Suprem. Ara l’Alt Tribunal estudia acceptar l’entrega de Puigdemont per malversació, un delicte pel qual es preveuen penes de 12 anys de presó.

La Fiscalia alemanya ha assegurat avui que no té cap mitjà legal per recórrer contra la decisió de la justícia de deixar Puigdemont en llibertat. I la justícia belga també deixava en llibertat, en aquest cas sense fiança, els ex consellers que són a Brussel·les, després d’haver-se presentat voluntàriament davant del jutge.

A més, la Fiscalia belga investiga el dispositiu geolocalitzador col·locat al vehicle de matrícula belga emprat per Puigdemont. També Suïssa ha dit que no acceptarà un bescanvi entre Marta Rovira i Falciani, detingut a Espanya, per a qui el país Helvètic ha demanat l’extradició.

06/04/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris