X

Salut no desplaça a Ciutadella cap dels deu pediatres que té assignats a Maó

Un terç de les places de l'illa segueixen sent cobertes per metge de família, sobretot a Ciutadella, on no hi ha cap pediatre titulat

10/04/2018

Salut no desplaça a Ciutadella cap dels deu pediatres que té assignats a Maó

L’acord unànime pres fa mig any per la Comissió de Salut del Parlament no ha aconseguit millorar la situació de Ciutadella, on les tres places de pediatria vacants encara no han sortit a concurs i els prop de 4.000 fillets menors de 14 anys de la ciutat, la major població infantil de Menorca, continuen sent atesos per metges de família.

La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha remarcat aquest dimarts matí en el Parlament l’experiència dels dos nous metges assignats al servei de pediatria a Ciutadella, que s’han contractat com a interins i no de manera eventual, per tal d’estabilitzar-los dins la plantilla del Canal Salat, en previsió que la insularitat torni a impedir que pediatres titulats s’interessin per fer feina a l’illa. La resposta, però, no satisfà la diputada de Més per Menorca, Patricia Font, que no entén per què no es desplaça regularment a Ciutadella un dels pediatres que hi ha a Maó, ja que així -diu- es produeix una gran diferència de servei entre una punta i l’altra de l’illa.

De fet, segons les dades de Salut, estan cobertes 11 de les 17 places de pediatria que la sanitat pública ofereix a Menorca. I 10 d’aquests pediatres fan feina a Maó: 6 a l’hospital Mateu Orfila i 4 al centre de Dalt Sant Joan. L’altre pediatre titulat és as Banyer, a Alaior. A Ciutadella, però, no n’hi ha cap.

La consellera ha anunciat que el proper mes de novembre es faran les oposicions per cobrir 90 places d’atenció primària a les Illes, entre aquestes les tres de pediatria a Ciutadella.

10/04/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris