X

El desallotjament del poblat de Son Banya a Palma per a la setmana que ve, en l’aire

El motiu és que falta enllestir un tràmit administratiu amb l'empresa encarregada de demolir les barraques de les 45 famílies

12/04/2018

El desallotjament del poblat de Son Banya a Palma per a la setmana que ve, en l’aire

L’Ajuntament de Palma estudia ajornar almanco una setmana el desmantellament del poblat gitano de Son Banya previst pel proper dia 17 d’abril. Segons ha pogut saber IB3 Ràdio, el motiu és que falta fer un tràmit burocràtic amb l’empresa que s’ha d’encarregar de demolir les barraques de les 45 famílies que abandonaran aquest punt d’exclusió social de Ciutat. L’enderrocament dels infrahabitatges és important per evitar que es tornin a ocupar en un futur, tal com va passar quan en temps del regidor Eberhard Grosske es va fer un primer desmantellament que va permetre la sortida de 13 famílies. Ara mateix, al poblat hi viuen unes 500 persones, la majoria es dediquen a la venda de ferralla i una minoria al narcotràfic.

La regidora de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de Palma, Angélica Pastor, ha confirmat a IB3 Ràdio que demà les diferents àrees de Cort implicades en el reallotjament de les famílies es reuniran per abordar l’ajornament del desmantellament. La Policia nacional i local també fan feina per coordinar el dispositiu de seguretat del desallotjament. Després les forces de seguretat hauran de continuar fent feina de prevenció per evitar que els punts de venda de droga al poblat s’instal·lin a altres punts de Palma. El poblat de Son Riera-Son Banya es va crear l’any 1970. Es va fer de manera experimental i per primera vegada a l’Estat espanyol. El poblat va néixer amb la intenció de donar habitatge digne a gairebé un centenar de famílies gitanes que malvivien en barraques pròximes a la mar, a la barriada del Molinar, però aquest objectiu no s’ha aconseguit. L’Ajuntament inicia enguany aquest nou programa de desmantellament que es durà a terme en diferents fases i finalitzarà al 2024.

12/04/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris