X

Aquest dissabte, fem ‘Zoom’ al poblat de Son Banya de Palma

A partir de les 19.55h a IB3 Televisió, 'Son Banya, darrer capítol'

13/04/2018

Aquest dissabte, fem ‘Zoom’ al poblat de Son Banya de Palma

Queda menys d’una setmana per la data que havia fixat l’Ajuntament de Palma per al desallotjament del poblat de Son Banya: els jutjats han suspès temporalment els desnonaments. Mentrestant, Cort ha trobat habitatge per a moltes de les famílies que consideren vulnerables, però demanen als residents de la resta de la ciutat que tenen pisos en propietat que s’impliquin per donar una solució a les més de 500 persones que viuen al poblat, 190 de les quals són infants.

Al programa ‘Zoom’ d’IB3 Telvisió ens endinsam en la realitat d’aquestes famílies, en les pors que tenen per sortir de Son Banya i en les dificultats que es troben a l’hora d’interactuar amb la resta de la societat. El racisme i la discriminació són elements imprescindibles per entendre la història d’un barri creat durant els anys 70 per l’Administració franquista per mantenir la població gitana reclosa.

Contarem la història de Gabriel i Ana, una família reubicada en un anterior pla de reallotjament; la de Rosa Reboredo, una de les afectades pels desnonaments que s’executen a partir de la setmana que ve, de la mateixa manera que José Fernández i la seva família.

Isidro Rodríguez, director de la Fundación Secretariado Gitano, reflexiona sobre quins requisits han de tenir els plans de reallotjament per ser efectius i tècnics i polítics de l’Ajuntament de Palma expliquen les característiques del que serà el quart intent per desmantellar Son Banya i els orígens del poblat, un barri marcat per l’estigma de la droga i l’exclusió social.

13/04/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris