X

300 gandules en tot el Parc Natural des Trenc – Salobrar de Campos

La platja d'Es Trenc, una de les més visitades de l'illa, sense cap gandula

14/04/2018

300 gandules en tot el Parc Natural des Trenc – Salobrar de Campos

La platja d’Es Trenc tornarà a tenir l’aspecte verge de fa 50 anys. Sense cap gandula ni para-sol. Només dos bars desmuntables de 20 metres quadrats en 3 quilometres i la torre del socorrista. Demarcació de Costes, limitat per l’informe preceptiu dels tècnics de Medi Ambient del Govern Balear, ha concedit l’autorització a l’Ajuntament de Campos per poder licitar els lots de 6 bars i 305 gandules a les platges de sa Ràpita, ses Covetes i es Coto-els Estanys. S’espera la publicació de l’oferta aquesta setmana al BOIB.

Les casetes que es permeten per fer de bar funcionaran amb plaques solars. No poden utilitzar generadors elèctrics ni gas butà. Han de tenir 2 banys químics, un d’ells per a persones amb mobilitat reduïda. El Consistori espera que algú vulgui pagar per explotar-los. Enfora queda el 2011 quan es cobraren 3,8 milions d’euros per 5 barets i més de 1.800 gandules.

La neteja l’ha d’assumir l’empresa concessionària. Manco la retirada de les restes de posidònia que només la poden tocar agents de la Conselleria. El permís, a més, limita la música fins a les 8 de l’horabaixa per no molestar la fauna.

14/04/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris