X

Air France cancel·larà aquest dimarts el 30% dels seus vols per una vaga

La mobilització dels sindicats del personal va començar al febrer, impulsada per la seva demanda d'un increment salarial del 6%

16/04/2018

Air France cancel·larà aquest dimarts el 30%25 dels seus vols per una vaga

La companyia francesa Air France ha anunciat aquest dilluns l’anul·lació del 30% del seu programa de vols previstos per a aquest dimarts per la vaga del seu personal, que inclou tant als pilots com als auxiliars de vol i els de terra.

L’aerolínia ha precisat en un comunicat que preveu garantir el 55% dels seus vols de llarg recorregut, el 65% dels vols europeus amb sortida o arribada a l’aeroport parisenc Xerris de Gaulle, i el 80% dels domèstics.

La companyia no ha descartat anul·lacions puntuals i possibles retards de darrera hora.

Segons les seves estimacions, un 29,6% dels pilots s’ha declarat en vaga, al costat del 20,4% del personal de cabina i el 12,4% dels treballadors de terra. La mobilització dels sindicats del personal va començar al febrer, impulsada per la seva demanda d’un increment salarial del 6% per compensar la pèrdua de poder adquisitiu a causa de la inflació en els darrers anys.

En un intent per acabar amb un conflicte laboral que, segons els càlculs d’Air France li ha costat ja uns 170 milions d’euros, l’aerolínia va anunciar dimarts passat l’obertura d’una negociació plurianual sobre els salaris.

La majoria dels sindicats van acceptar la proposta de la direcció d’asseure’s a negociar, encara que van mantenir les crides a la vaga previstes per a aquest mes, en la qual a la protesta d’aquest dimarts s’hi sumen les convocades per als dies 23 i 24.

16/04/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris