X

Cifuentes renuncia al màster i no es planteja dimitir

La decisió és “absolutament personal” que no ha consultat a Mariano Rajoy

17/04/2018

Cifuentes renuncia al màster i no es planteja dimitir

Cristina Cifuentes ha donat explicacions davant els mitjans aquest dimarts al migdia en la roda de premsa posterior a la reunió del Consell de Govern de la Comunitat de Madrid d'on és presidenta. / EFE

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, ha renunciat al màster de la Universitat Rey Juan Carlos en una carta enviada al rector, Javier Ramos, segons ha anunciat a un dels seus comptes de Twitter.

El missatge en aquesta xarxa social remet a una informació del diari digital Okdiario, en la qual es publica la carta dirigida al rector, on Cifuentes demana disculpes i recorda que va complir amb tot el que li va demanar la Universitat i tot el que exigia la llei.

Cifuentes ha sortit finalment davant dels mitjans, aquest dimarts al migdia, en la roda de premsa posterior a la reunió del Consell de Govern de la Comunitat de Madrid on ha assegurat que la renúncia no és un desafiament a ningú i que ha estat una decisió “absolutament personal”, que no ho ha consultat amb el president del govern espanyol i líder del seu partit, Mariano Rajoy.

La presidenta ha negat que la Comunitat estigui paralitzada per la polèmica del seu màster per la qual cosa ha assegurat que no es planteja dimitir.

 

Sánchez: No és suficient que Cifuentes renunciï al màster, ha de dimitir

El líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha dit que la renúncia al màster de Cifuentes és “condició necessària, però no suficient”, perquè amb això està “reconeixent que ha mentit”, i ha sostingut que “el que ha de fer és dimitir”.

Sánchez, que s’ha referit a aquest assumpte en una entrevista a Ràdio Nacional d’Espanya, ha opinat que no cal “barrejar” els casos de polítics que engreixen els seus currículum amb el de Cifuentes, on hi ha un “suposat cas de falsificació documental a la Universitat” i una representant política que s’ha “valgut del seu lloc institucional perquè li regalessin diferents graus i màster que inflessin el seu currículum”.

 

Cospedal: “Segueixo donant-li suport”

La secretària general del PP i ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, ha afirmat que continua donant suport a la presidenta Cristina Cifuentes.

En declaracions als periodistes en els passadissos del Congrés abans de comparèixer davant la Comissió de Defensa, Cospedal ha dit que la carta de Cifuentes, per la qual anuncia la seva renúncia al màster, està “molt bé fonamentada” i és “molt explicativa de tot l’ocorregut”. Per això, ha afegit, “segueixo donant-li suport”.

17/04/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris