X

El trànsit de passatgers estrangers en aerolínies de baix cost va créixer un 65,7% fins al març

Les dades, que pertanyen a les Balears, estan molt per sobre de la mitjana espanyola, que va ser del 13,9%

17/04/2018

El trànsit de passatgers estrangers en aerolínies de baix cost va créixer un 65,7%25 fins al març

Viatgers a la sala de facturació en una imatge d'arxiu.

El trànsit de passatgers internacionals en aerolínies de baix cost va créixer un 65,7% a les Balears el primer trimestre d’enguany en comparació al mateix període de 2017, molt per sobre de la mitjana espanyola, que va ser del 13,9%, segons les dades de l’estudi mensual de Turespaña que aquest dimarts ha difós el Ministeri d’Energia, Turisme i Agenda Digital.

Entre gener i març Espanya va rebre 16,4 milions de passatgers internacionals, un 7,6% més, dels quals el 52,5% va volar en companyies de baix cost i el 47,5%, en les tradicionals.

El trànsit de viatgers d’altres països en les aerolínies tradicionals va millorar un 1,5% fins a març, enfront del citat augment de gairebé el 14% dels vols de baix cost.

Del total d’aquest flux aeri en el període gener-març, el 77,2% va provenir de la Unió Europea, un 6,7% més; mentre que el flux de la resta del món, el 22,8% restant, es va incrementar un 10,9%.

En aquest mateix període, el principal mercat emissor, el Regne Unit, amb el 29,6% del total a bord d’aerolínies de baix cost va descendir un 0,8%, per sumar més de 2,5 milions de passatgers.

Per contra, el flux de passatgers alemanys en baix cost, els segons per volum, va augmentar un 49,5% en el primer trimestre en comparació del mateix període de l’any passat, fins a 1,2 milions de persones.

Catalunya va liderar en aquest període l’arribada de passatgers estrangers en vols de baix cost, amb 2,4 milions de viatgers, un 11,3% més; i Barcelona-El Prat va ser l’aeroport de destinació amb major trànsit, amb una xifra superior a 2,3 milions de persones, un 11,2% més.

Totes les comunitats autònomes van reflectir creixements en l’arribada de passatgers internacionals en vols baix cost fins a març, encara que va sobresortir el 65,7% experimentat a les Balears.

Només al març i coincidint amb la Setmana Santa, el 53% dels passatgers dels vols internacionals que van aterrar a Espanya ho va fer en companyies aèries de baix cost, amb un increment en el nombre de viatgers del 15,8% en comparació del mateix mes de 2017.

El nombre de passatgers de companyies tradicionals va crèixer al març un 4,9%.

17/04/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris