X

AEVAB exigeix una llei que limiti els cotxes de lloguer a les Balears

La patronal de 'rent a car' recull el testimoni de Formentera i alerta que "no hi cabem"

17/04/2018

AEVAB exigeix una llei que limiti els cotxes de lloguer a les Balears

Si a l'abril ja hi ha problemes de trànsit, ha reconegut la consellera mallorquina de Territori, Mercedes Garrido, als mesos punta de la temporada d'estiu la situació pot ser pitjor.

La patronal de cotxes de lloguer (AEVAB) demana valentia al Parlament per aprovar una llei autonòmica que limiti l’entrada de ‘rent a car’ a les Balears. Petició que recull IB3 Ràdio després que la consellera de Territori del Consell de Mallorca, Mercedes Garrido, ha admès públicament que està preocupada pel col·lapse viari que pot patir l’illa aquest estiu. Si a l’abril ja hi ha problemes de trànsit, ha reconegut Garrido, als mesos punta de la temporada la situació pot ser pitjor.

Davant aquesta situació, l’AEVAB alerta que el problema no és només d’infraestructures viàries, sinó de sobreocupació. Avui dia circulen per les carreteres de les Illes 50.000 cotxes de lloguer, una xifra que, segons la patronal, augmentarà fins als 120.000 aquest estiu, un volum semblant al de l’any passat. El president de l’associació, Ramon Reus, reconeix que es tracta d’una xifra exagerada per una comunitat insular. Per això, demana al Parlament que faci una passa endavant i aprovi una llei autonòmica que limiti l’accés d’aquests tipus de vehicles, que en delimiti un nombre màxim, com ja han fet altres illes, per exemple, de Grècia.

“Hem de ser valents i hem de treure una llei com toca. És necessari i urgent. I s’ha de treure pel tema de territori limitat. El que està passant a Formentera és perquè és territori limitat. A Formentera no hi caben 10.000 cotxes, està clar”, apunta Reus. “Això s’ha de limitar al Parlament. Està claríssim. Quan no hi cabem, no hi cabem“.

Formentera ha estat pionera a reivindicar que es limiti l’accés de vehicles a l’illa, de tot tipus: propis i de lloguer. El Govern n’ha pres el testimoni i pretén fer una normativa autonòmica que permeti a la pitiüsa del sud establir un límit màxim de cotxes l’estiu del 2019. És a partir d’aquí que la patronal de cotxes de lloguer de les Illes demana al Parlament que prengui nota i faci extensible aquesta limitació, en el cas dels ‘rent a car’, a totes les Balears.

17/04/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris