X

Armengol no accepta megacreuers de 400 metres al port de Palma

El Govern, l'Ajuntament de Palma i l'Autoritat Portuària treballen perquè els creuers arribin de manera més esglaonada

17/04/2018

Armengol no accepta megacreuers de 400 metres al port de Palma

Palma, 10 del matí. Dos creuers han atracat al port i centenars de turistes es disposen a visitar el centre de Ciutat. Molt a prop, al Parlament, es debat sobre el turisme de creuers. Podem reclama que el Govern tingui competències per fixar un màxim d’arribada de creuers en un mateix dia.

La presidenta de l’Executiu, Francina Armengol, ha afirmat que el seu model turístic no és el dels megacreuers i ha destacat que estan treballant amb l’Ajuntament de Palma i l’Autoritat Portuària perquè els creuers arribin de manera més esglaonada. La portaveu del grup del PP, Marga Prohens, li ha retret que la seva gestió ha provocat que les vendes de paquets turístics hagin caigut un 22%.

Per contra, Podem insisteix que doblar l’impost turístic i la llei de lloguer turístic no han frenat l’arribada de turistes ni han baixat els preus dels habitatges. La consellera de Turisme, Bel Busquets, ha assenyalat que en els darrers 6 mesos s’han donat de baixa prop de 600 pisos turístics il·legals només a Mallorca.

Busquets ha afegit que des de l’entrada en vigor de la llei turística s’han donat de baixa un 4% dels pisos turístics de les Illes.

D’altra banda, la consellera de Salut, Patrícia Gómez, ha assegurat que l’Hospital Residència Cas Serres, a Eivissa, “podrà continuar com fins ara”. Ho ha dit en resposta a la pregunta formulada pel diputat del PP Vicent Serra qui ha sol·licitat la retirada de la resolució que prohibeix l’activitat hospitalària en aquest centre.  La consellera ha assenyalat que el Consell d’Eivissa és el propietari de la residència que és qui la gestiona.

17/04/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris