X

Discrepàncies a Cort sobre si multar o no els clients de les prostitutes

Divendres hi ha una reunió per apropar postures

18/04/2018

Discrepàncies a Cort sobre si multar o no els clients de les prostitutes

Sancionar o no els clients de les dones que exerceixen la prostitució. És una de les desavinences de l’equip de govern de Cort per aprovar l’ordenança cívica de Palma, la normativa que regularà altres pràctiques com el botellot o la venda ambulant. Seguretat Ciutadana aposta per multar els clients d’aquestes dones, però la regidoria d’Igualtat hi està en contra.

El regidor Aligi Molina defensa que això repercutiria de manera negativa en les dones que exerceixen la prostitució. Un argument que va en la línia del que diuen les entitats que treballen amb elles. Aquesta posició xoca amb la de l’àrea de Seguretat Ciutadana. Aquesta regidoria aposta per sancionar els clients de les prostitutes, i també aquelles dones que robin els clients.

Per arribar a una entesa, divendres es reuneixen els responsables d’aquestes àrees i les entitats que l’any passat atengueren 2.000 persones que exerceixen la prostitució a Palma. La immensa majoria són dones, 200 de les quals són espanyoles i algunes s’hi dediquen des que va esclatar la crisi. Amèrica Llatina i Àfrica són els principals llocs de procedència de les dones que s’atengueren a Palma l’any passat. També n’hi ha de xineses, a les quals és gairebé impossible arribar. 8 de cada 10 d’aquestes dones tenen estudis, però no els poden convalidar a Espanya, i són víctimes de màfies que no les deixen sortir de la prostitució.

18/04/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris