X

El president del Canadà descarta que l’atropellament múltiple de Toronto hagi estat un acte terrorista

La Policia ha detingut el conductor de la furgoneta i confirma que ha estat una acció deliberada

24/04/2018

El president del Canadà descarta que l’atropellament múltiple de Toronto hagi estat un acte terrorista

Deu persones han mort i una quinzena més han resultat ferides en un atropellament massiu en un carrer cèntric de Toronto, al Canadà. La Policia ja ha arrestat l’atacant, que conduïa una furgoneta llogada i amb la qual hauria envaït una vorera del carrer, atropellant els vianants. És un jove canadenc de 25 anys.

La policia ha confirmat que es tracta d’una acció deliberada i el Primer ministre, Justin Trudeau, ha assegurat que no ha estat un atemptat jihadista. És el pitjor atac de la història recent del país.

Era la una i mitja, hora local, set i mitja del vespre, hora espanyola, quan una furgoneta blanca llogada envestia desenes de persones en una concorreguda avinguda del nord de la ciutat més important del Canadà. Ha recorregut un quilòmetre i mig de passeig emportant-se tot el que trobava i atropellant molts ciutadans. Al final, la policia ha pogut neutralitzar-ne l’autor.

Un agent amb molta sang freda l’ha detingut sense disparar ni un sol tret. La televisió canadenca ha mostrat l’escena, gravada per un vianant. El conductor semblava tenir una arma i crida a l’agent que li dispari al cap i el mati. El policia, però, ha aconseguit  reduir.  Desprès s’ha vist que la suposada arma era el seu mòbil.

Pel moment es desconeixen el motius de l’atac. Només se sap que el sospitós es diu Alex Minassian, de 25 anys, canadec d’un suburbi de Toronto. La policia ha assegurat, literalment, que som davant d’un atac deliberat, però que el detingut “no té una connexió particular amb la seguretat nacional”. No estava fitxat pels serveis de seguretat ni, pel que se sap fins ara, se li coneixia cap ideologia violenta.

24/04/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris